CV

Kortfattet informasjon om utdanning og arbeidserfaring, presentert kronologisk fra og med videregående.

 

1995 Glemmen videregående skole
GK elektro, VK1 elektronikk, VK2 tele-, kontroll- og alarmsystemer.

 

1998 Fosen Folkehøgskole
Etter videregående gikk jeg båtbyggerlinja ved Fosen folkehøgskole i Sør-Trøndelag. Her bygde vi tradisjonelle, klinkbygde ro- og seilbåter under kyndig veiledning av Einar Borgfjord som driver Båtskott Trebåtbyggeri ved museet Kystens Arv i Stadsbygd. Vi bygde blant annet en vengbåt med løfting og motor.

 

 

1999 Fosen Folkehøgskole
Trebåt var så gøy å jobbe med at jeg valgte å ta et år til på folkehøgskolen, som andreårselev.  Dette fungerte omtrent som en tradisjonell læreplass hvor man jobbet fulltid i verkstedet. I løpet av skoleåret bygde vi vikingskipet Visund for Sarpsborg kommune, under ledelse av Einar Borgfjord. Dette prosjektet var mer krevende og ble bygget av andre- og tredjeårselever.

 

 

2000 Hardanger Fartøyvernsenter
På bakgrunn av to år ved Fosen folkehøgskole fikk jeg lærekontrakt ved Hardanger Fartøyvernsenter, et nasjonalt kompetansesenter for verneverdige fartøy. Læretiden ble satt til tre år ettersom jeg fikk godskrevet ett års praksis fra folkehøgskolen. Dette ble en spennende læretid med mange varierte og interessante prosjekter innenfor istandsetting av trefartøy, innredning og dekkslegging på stålfartøy. Bildene under er fra arbeidene med fiskeskøyta Solstrand, motoryachten Faun og seil-dampskipet Hansteen.

   

 

2003 Hardanger Fartøyvernsenter
Etter endt læretid fikk jeg fast ansettelse ved HFS. Det ble mange flere spennende prosjekter. Bildene under er fra arbeidene med dampskipet Stord I, fiskefartøyet Hindholmen og dampskipet Hvaler.

   

 

2006 Høgskolen i Telemark, Rauland
Med innvilget studiepermisjon fra HFS tok jeg et årsstudium i Folkekunst II, spesialisering tre, ved Høgskolen i Telemark på Rauland. Under er det bilder fra de fire hovedoppgavene: eksperiment, produktutvikling, kopi og eksamen. Som eksamensoppgave lagde jeg et klaffebord av kryssfiner og linoleum som ble limt sammen i flere lag ved hjelp av vakuum.

   

 

2007 Hardanger Fartøyvernsenter
Vikariat som fartøyvernkonsulent ved HFS. Historisk og teknisk dokumentasjon i tilknytning til antikvarisk istandsetting av fartøy. Kildegransking, dokumentasjon av arbeidsprosesser, konstruksjonstegning og rapportering.

Et av de store prosjektene på verftet den vinteren var gjenoppbygging av aktersalongen i dampskipet Stord I. Denne skulle tilbakeføres til 1913-tilstanden, da båten var ny fra verftet. Det ble derfor laget en rekonstruksjon ut fra gamle tegninger og annet kildemateriale og utarbeidet nye arbeidsspesifikasjoner og tegninger for gjenoppbyggingen.

   

 

2007 ABTRE
Startet enkeltpersonforetaket ABTRE som tok på seg mindre snekkerjobber.

 

2008 Høgskolen i Hedmark
Studieretning økologisk landbruk ved Høgskolen i Hedmark, studiested Blæstad.

 

2009 Vien Laft
Produksjon av laftehytter på fabrikk, samt montering og ferdigstilling på byggeplass.

 

2010 Proman Bygg AS 
Tømrer for Proman Bygg. Satte opp hus for blant annet RoaldHus og Norhus. Bygde både en-, to- og firemannsboliger på prekutt.