CV

Kortfattet informasjon om utdanning og arbeidserfaring, presentert kronologisk fra og med videregående.

 

1995-1997 Glemmen videregående skole i Fredrikstad: GK elektro, VK1 elektronikk, VK2 tele-, kontroll- og alarmsystemer.

 

1998 Etter videregående gikk jeg båtbyggerlinja ved Fosen folkehøgskole i Sør-Trøndelag. Her bygde vi tradisjonelle, klinkbygde ro- og seilbåter under kyndig veiledning av Einar Borgfjord som driver Båtskott Trebåtbyggeri ved museet Kystens Arv i Stadsbygd. Vi bygde blant annet en vengbåt med løfting og motor.

 

1999 Trebåt var så spennende å jobbe med at jeg valgte å ta et år til på folkehøgskolen, men da som andreårselev.  Dette fungerte omtrent som en tradisjonell læreplass hvor man jobbet fulltid i verkstedet. I løpet av skoleåret bygde vi vikingskipet Visund for Sarpsborg kommune,  under ledelse av Einar Borgfjord. Dette prosjektet var mer teknisk krevende og forbeholdt andre- og tredjeårselever.

 

2000-2003 På bakgrunn av to år ved Fosen folkehøgskole fikk jeg lærlingekontrakt ved Hardanger Fartøyvernsenter (HFS) som er et nasjonalt kompetansesenter for verneverdige fartøy. Læretiden ble satt til tre år ettersom jeg fikk godskrevet ett års praksis fra folkehøgskolen. Dette ble en spennende læretid med meget varierte og interessante arbeidsoppgaver. Det ble arbeidet med bla. skrog, dekk, innredning, møbler, rundholter og rigg, på både tre- og stålfartøy. Under er det bilder fra arbeidet med fiskeskøyta Solstrand, motoryachten Faun og seil-dampskipet Hansteen (bildene tilhører HFS).

 

2003-2006 Etter endt læretid fikk jeg fast ansettelse ved HFS. Det ble tre nye år med spennende prosjekter. Under er det bilder fra arbeidet med dampskipet Stord I, fiskefartøyet Hindholmen og dampskipet Hvaler (bildene tilhører HFS).

 

2006 Med innvilget studiepermisjon fikk jeg anledning til å ta et årsstudium i Folkekunst-2, spesialisering tre, ved Høgskolen i Telemark, studiested Rauland. Under er det bilder fra de fire hovedoppgavene: Eksperiment, produktutvikling, kopi og eksamen. Som eksamensoppgave lagde jeg et klaffebord av kryssfiner og linoleum som ble limt sammen i flere lag ved hjelp av vakuum.

 

2007 Jobbet som fartøyvernkonsulent ved Hardanger Fartøyvernsenter. Arbeidet gikk blant annet ut på å dokumentere istandsettingen av fartøyer, interne kurs, og forskningsprosjekt. Eksempelvis månedsrapport for Bilfergen og rapport om Essesveising av riggbeslag. Et av de store prosjektene det året var gjenoppbygging av aktersalongen i dampskipet Stord I. Denne skulle tilbakeføres til 1913-tilstanden, da båten var ny fra verftet. Det ble derfor en rekonstruksjon ut fra gamle tegninger og annet kildemateriale. Det ble utarbeidet nye arbeidsspesifikasjoner og tegninger for bruk på byggeplass (fotorettighet HFS).

 

2007 Registrerte enkeltpersonforetaket ABTRE med tanke på å kunne ta mindre snekkerjobber.

 

2008 Bachelor i økologisk landbruk ved Høgskolen i Hedmark, studiested Blæstad.

 

2009 Vien Laft. Produksjon av laftehytter på fabrikk, samt montering og ferdigstilling på byggeplass.

 

2010 Proman Bygg AS  som bygde for blant annet RoaldHus og Norhus. Bygde både en-, to- og firemannsboliger på prekutt med takstoler.